Les aanbod

De Rāja Yoga School biedt je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de traditionele en klassieke Hatha en Rāja Yoga.

 

Wil je meer diepte en theoretische kennis over de Yoga ontvangen en zodoende meer rust en beheersing over je leven te krijgen, dan is er de mogelijkheid om een cursus te volgen. 

De doelstelling van de cursus is dat je hier leert een zelfstandig Yogi of Yogini te zijn en daarmee op den duur Meester over je eigen leven te worden, zodat je niet meer afhankelijk bent van de leraar of een sportschool om oefeningen te doen en te ontspannen. Dat is misschien wel fijn, maar zal structureel niets oplossen. Daarvoor heb je nu eenmaal meer kennis nodig.

In het Yoga circuit zijn nog steeds veel misvattingen over de functie van de Asana's (lichaamshoudingen). Te vaak nog wordt het uitsluitend gebruikt om het lichaam te verbeteren; ter ontspanning, om af te vallen, sterk of soepel te worden. Dit is een onjuiste benadering en heeft weinig met echte Yoga te maken. Het zijn de gevolgen van een juiste uitvoering van de houdingen in plaatst van het doel. Dat is natuurlijk wel mooi meegenomen. Beheersing over het leven, en tegelijkertijd een prachtig en gezond lichaam krijgen!

Het belang van de Asana's is daarentegen onmiskenbaar volgens de oude geschriften. Het regelmatig uitvoeren en langer aanhouden van houdingen zorgt voor kracht en souplesse. Hierdoor kan men in langdurige meditatie verblijven en uiteindelijk het hoofddoel van Yoga, de verlichting bereiken.

Bij de Rāja Yoga School is het mogelijk om lessen op deze waardevolle manier te ontvangen die in lijn zijn met de complete leer. Vanuit een zachte en eerlijke manier kijken we naar jouw mogelijkheden en gaan daarmee aan de slag. Op een rustige en speelse manier, met onverdeelde aandacht voor jou merk je al gauw dat je gezondheid sprongen maakt!

Deze lessen zijn geschikt voor jong en oud, beginner of gevorderd. De lessen kunnen bij jou thuis, op kantoor, of bij mooi weer op een fijne plek in de natuur plaatsvinden. Dit gebeurt uiteraard in overleg en overeenstemming met jou.

Ook de gevorderde Yoga beoefenaars hebben inmiddels veel baat gehad bij de lessen van de Rāja Yoga School en hebben ontdekt dat er nog veel kennis en verdieping te vinden is in de houdingen. 

Yoga voor bedrijven neemt enorm toe in populariteit. Men ziet inmiddels de voordelen van Yoga op de werkvloer in; werknemers ervaren minder stress en een meer gebalanceerde geest. Ze kunnen zich makkelijker concentreren, melden zich minder vaak ziek en ervaren een betere werksfeer met collega's onderling.

Een retreat van 5 dagen of een cursus van 12 weken is daarom ook een perfecte manier van teambuilding waarbij niet alleen resultaat per individu, maar voor het gehele bedrijf behaald wordt. 

Alle aangeboden lessen worden uitgevoerd volgens de acht stappen van Patañjali.

Ben je nieuwsgierig hoe dit er in praktijk uitziet? Vraag dan een gratis proefles aan door contact op te nemen.

Het is ook mogelijk om mij in te huren op beurzen voor een lezing over Yoga, de gezondheidsvoordelen, of een proefles met enkele lichaamshoudingen te doen met uw klanten.

Aanbevelingen voor toelating:

  1. Leeftijd: minimum 18 jaar.

  2. Over een goede gezondheid beschikken.

  3. Bereid zijn om langzamerhand over te gaan tot vegetarisch eten en minder alcohol te drinken (meer rust!).

  4. Vrij zijn van ernstige verslavingen.

  5. Streven de deugden te bezitten van gematigdheid, opoffering, beheersing van gedachten en emoties, onthechting, verdraagzaamheid en kuisheid (gezonde beleving van de seksualiteit).

© Raja Yoga School 2017 | KvK: 63251558 | BTW: NL001608383B33 | derajayogaschool@gmail.com | 0641 044 050

Privacy Verklaring