top of page

Yoga voor Jou?

Iedereen kan Yoga beoefenen. Ook jij. Daar heb je alleen goede wil voor nodig. Je hoeft niet jong, lenig of sterk te zijn. Het systematisch, oeroud systeem en de tijd zorgen voor alles. Je volgt daarbij je eigen tempo, binnen jouw specifieke mogelijkheden. Je docent Wesley (Rāma) helpt bij vragen of problemen.

De inhoud van de lessen mag misschien orthodox zijn, de methode is vooral praktijkgericht en bevat veel oefeningen. Er is natuurlijk alleen groei mogelijk als er persoonlijke vrijheid is en eigen beslissing. De sfeer in de lessen is daardoor open, rustig, speels en soms uitdagend.

De combinatie van deze inhoud en aanpak heeft directe gevolgen: je lichaam wordt zuiverder, gezonder en sterker, je klachten en kwalen verdwijnen en de kwaliteit van je concentratie gaat vooruit. Deze gevolgen zijn volledig in overeenstemming met de oorspronkelijke Yoga-geschriften.

De uitgevoerde praktijk wordt daarnaast met theorie ondersteund. Je krijgt veel diepgaande en interessante onderwerpen vanuit de oude Yoga-geschriften aangeboden die in het dagelijks leven toepasbaar zijn. 

Het Yoga-systeem geeft door goede observatie aan dat de natuurlijke processen in onze omgeving ook terug te vinden zijn in de mens zelf. Omdat mens en natuur niet strijdig zijn maar juist gelijk aan elkaar, kan het niet anders dat als je dit herontdekt in jezelf, je gezonder, gelukkiger en rustiger wordt. 

Het in balans brengen van de verschillende elementen van je wezen geeft een goede aaneenschakeling, of ‘ lijn van minste weerstand ‘. Het is duidelijk dat er dan een grotere doorstroming in jou plaatsvindt. Deze grote doorstroming of verbinding heet Yoga; eenwording.

Yoga is geen starre discipline meer of simpelweg een uurtje lichaamshoudingen, maar een levend en boeiend geheel.

Ben je geïnteresseerd geraakt?

bottom of page