top of page

Literatuur

Tijdens de lessen maken we voornamelijk gebruik van de boeken van grootmeester

Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja van Het Rāja Yoga Instituut uit Ilpendam.

De waarde van de inhoud van deze boeken zijn ongekend en erkend door de Internationale Yoga Federatie (IYF). Ajita ontving voor zijn uitzonderlijke trainingen in 2003 het erelidmaatschap. Daarnaast is hij één van de vaste adviseurs van de Federatie en voorzitter van de European Yoga Council.

De IYF behartigd de belangen van 400 miljoen yogabeoefenaars wereldwijd en ziet toe op de kwaliteit van het yoga onderwijs.

Subtiele Anatomie

 

Wij bestaan niet alleen uit een fysiek lichaam. Iedereen weet dat wij ook gedachten, emoties en intuïtie hebben, maar niemand was tot nu toe in staat om duidelijk te vertellen hoe deze aspecten van energie bij elkaar passen. Niemand was zich bewust van de exacte relatie van geest en stof. Ajita heeft duidelijkheid over deze levensprincipes stukje bij beetje gekregen, op een wonderlijke wijze. De informatiestroom begon in april 1987 omdat hij wenste te weten hoe de relatie was tussen energie lichamen en Chakra’s… Hij biedt je deze waardevolle spirituele schat aan.

Download zijn gratis boekje "Subtiele Anatomie" en geniet van deze introductie tot de revolutionaire kennis van onsterfelijkheid.

HathaYogaPradipika

Het gevolg was dat Ajita in 1989 ook de ware betekenis ontdekte van het oude Yoga geschrift dat "Hatha Yoga Pradipika" genoemd wordt, de bijbel van Hatha Yoga, geschreven door de wijze Svatmarama. Het blijkt dat het boek uitlegt hoe je het leven onder controle kunt krijgen en de onsterfelijkheid kunt bereiken. Gedurende vele jaren heeft Ajita de betrouwbaarheid van deze verbazingwekkende ontdekking met succes getest. Nu dat hij helemaal zeker is dat dit de waarheid is, kan hij jou deze meest waardevolle spirituele schat aanbieden. Maar natuurlijk is hier begeleiding van een kundige leraar bij nodig. Alleen dan is jouw succes gewaarborgd. Kom dus op Ajita's Professionele Yoga Training. Deze kennis is bedoeld voor alle mensen van goede wil. Het zal helpen alle problemen van gezondheid op aarde op te lossen. En jij kunt hier deel aan hebben.

Schaf het boek "HathaYogaPradipika" bij Lulu.com aan en deel mee in de hele theoretische achtergrond van de revolutionaire kennis van onsterfelijkheid

HATHA YOGA PRADIPIKA - Ajita

Publisher: Het Rāja Yoga Instituut, Ilpendam,
Download 
via Lulu.com

Lesschema

Er zijn veel problemen voordat iemand het doel kan bereiken. Een ervan is de praktijk. Welke oefeningen en reeksen van oefeningen zijn aangewezen? En welke informatie is essentieel om onsterfelijkheid te bereiken en Zelf realisatie te stimuleren?  Ajita biedt je de essentie van zijn 56 jaar Yoga ervaring aan. Je krijgt zijn compleet “Lesschema van de Basis-, Docenten- en Meestersopleiding” met de opsomming van alle oefeningen en theorie, per les, samen met de aanbevolen oefeningen voor thuis. Deze praktische gids is de leidraad die Ajita gebruikt om zijn leerlingen te begeleiden naar succes. 

 

Download zijn gratis "Lesschema van de opleidingen" en deel mee in de hele praktische achtergrond van de revolutionaire kennis van onsterfelijkheid.

LESSCHEMA - Ajita 

uitgeverij: Het Rāja Yoga Instituut, Ilpendam,

 

Wetenschap van de Ziel

Om het paradijs te bereiken is meer nodig dan onsterfelijkheid. Lang leven is niet genoeg. Je moet ook nog gelukkig zijn. Maar hoe kun je gelukkig worden, en meer nog, gelukkig blijven? 

Je hebt uitleg nodig over alle delen van je wezen en hun werking. Je begrijpt daardoor waarom de Yogatechnieken zo effectief zijn. Want alles moet eerst onder controle zijn wil je  harmonie installeren en gelukkig zijn. De oude Rishi's (Zieners) noemden dat de "Wetenschap van de Ziel". Sinds 1984 geeft Ajita zijn fantastische kennis en ervaring op dat gebied in zijn Professionele Yoga Training.  

Schaf het boek "Wetenschap van de Ziel" bij Lulu aan en ontdek je Zelf

WETENSCHAP VAN DE ZIEL - Ajita

Publisher: Het Rāja Yoga Instituut, Ilpendam,

Download via Lulu.com

Yoga Sutra's

 

En je hebt uitleg nodig over de acht stappen van Yoga, het doel en de reden waarom Yoga je leven zo zinvol kan maken. De oeroude systematische beschrijving van Yoga door de wereldberoemde Patanjali kan je daarbij helpen. Vanaf het begin heeft dat boek, de "Yoga Sutra's"  daarom de belangrijkste plaats ingenomen in Ajita's opleidingen. Je kunt nu genieten van Ajita's weergaloze vertaling en commentaren op dat boek, tot stand gekomen na zijn hoogste realisaties. Zou de ellende dan toch uit de wereld kunnen verdwijnen? Zoiets moois verwacht je vast niet.

Schaf het boek "Yoga Sutra's volgens Ajita" bij Lulu aan en bevrijd je Zelf

 

YOGA SUTRA’S VAN PATANJALI - Ajita

Publisher: Het Rāja Yoga Instituut, Ilpendam,

Download via Lulu.com

 

 

YOGA DIPIKA - B.K.S. Iyengar

Paperback, Publisher: Karnak, Amsterdam,
ISBN10: 9063500289 | ISBN13: 9789063500283

Or bezoek de website van het Rāja Yoga Instituut

bottom of page